Dit gedeelte van je vakantie maakt je het gelukkigst

Dit had je niet verwacht.

Lees ook

Je kent het vast wel: dat moment dat je met een glas rode wijn op een zonovergoten terras zit. Heerlijk rustig aan de Europese kust. Volgens jou hét moment van ontspanning, het moment dat je je ultíem gelukkig voelt. Toch blijkt dat dat niet het beste moment van je vakantie is. Het gedeelte van je vakantie waarin je het meest gelukkig bent is namelijk al lang vóór dat wijntje: namelijk als je de reis aan het voorbereiden bent.

Het gelukkigst
Uit een studie uit 2010 blijkt dat een reisje plannen je gelukkiger kan maken dan het daadwerkelijke op vakantie gaan. In totaal werden voor het onderzoek 974 Nederlanders ondervraagd naar hun geluksgevoel, zowel voor als na een vakantie. Uit de resultaten blijkt dat alle vakantiegangers vóór hun tripje extra gelukkig waren.

Hoe dat kan
Dat komt volgens de onderzoekers waarschijnlijk doordat mensen enthousiast zijn en zin hebben om te vertrekken. Na hun vakantie waren mensen niet happier dan niet-vakantiegangers. Dus, het is nog even wachten op de zomermaanden.. maar Google je alvast rot naar de hotste stranden en mooiste vakantiebestemming en droom erop los. Het geeft jouw geluksgevoel alleen maar een dikke boost

Lees ook: Dit zijn de mooiste stranden ter wereld

Beeld: Katelijne Verbruggen

 

Laatste nieuws

Zie ook