Zo startte de carrières van deze BN’ers

Opgegroeid in de jaren 80 of 90? Dan herinner jij je dit vast nog wel!

Anno nu verovert TikTok de wereld, maar dat was back in the days hele andere koek. Ben je opgegroeid in de jaren 80 of 90? Dan stond je televisie vast vaak op de zender van TMF, waar je de hele dag videoclips van The Spice Girls, Britney Spears of *NSYNC aan het kijken én nabootsen was. Enne, wist je dat voor sommige BN'ers hun carrière begon bij deze muziekzender?

TMF

Voor degene die even niet meer weten waar muziekzender TMF voor staat: The Muziek Factory. Deze zender werd opgericht in 1995 en stopte helaas, zestien jaar later, in 2011. En niet alleen TMF stopte, ook andere muziekzenders gingen datzelfde jaar nog uit de lucht. Een grote schok voor alle muziekfans én artiesten in Nederland.

Hoogtepuntje

Toen de zender nog op de buis was, keken echte muziekliefhebbers jaarlijks uit naar de beruchte TMF Awards. Hier werden niet alleen prijzen uitgereikt, maar kreeg je ook optredens van je favoriete Nederlandse artiesten te zien. Een beetje vergelijkbaar met de MTV EMA’s, maar dan van Nederlandse bodem. Enne, verschillende BN’ers hebben deze TMF Awards mogen presenteren.

Bekende vj’s

Want wist je dat sommige BN'ers ooit gewerkt hebben als vj bij deze muziekzender? We hebben er een paar voor je op een rij gezet:

1. Bridget Maasland
Vanaf het begin (1995) tot 2000 werkte Bridget Maasland als vj voor TMF. Nu herken je haar voornamelijk als presentatrice bij RTL Boulevard.

2. Sylvana Simons
Van 1995 tot 1999 was Sylvana te zien bij TMF, waar ze soul en R&B-programma's presenteerde. Niet alleen is ze een televisie- en radiopresentatrice, ze is ook een politica. In 2016 richtte zij namelijk de politieke partij BIJ1 op.

3. Johnny de Mol
Wist je dat ook Johnny de Mol ooit voor TMF gewerkt heeft? Hij was van 2001 tot 2002 vj voor deze zender en in 2003 nog een jaartje voor MTV. Op dit moment heeft hij verschillende programma’s, zoals Down met Johnny, gepresenteerd. En stapte hij in 2018 over van RTL naar SBS6.

4. Sylvie Meis
In 2003 stapte Sylvie van MTV over naar zusterbedrijf TMF, waar ze tot 2004 als vj werkte. In datzelfde jaar presenteerde ze ook de beruchte TMF Awards. Niet alleen in Nederland heeft Sylvie het ver geschopt, in Duitsland presenteert ze namelijk verschillende programma's.

5. Renate Verbaan
De presentatrice startte haar carrière als model, maar in 2004 hield TMF een auditie voor een nieuwe vj waar Renate aan mee deed. Ze eindigde bij de laatste drie, waar het publiek haar uiteindelijk koos als winnaar. In 2006 stapte ze over naar RTL waar ze meerdere programma’s presenteerde. Tot en met 2019 was ze werkzaam bij Net5 en SBS6.

6. Miljuschka Witzenhausen
Van 2005 tot 2007 was Miljuschka te zien op de muziekzender. Zo presenteerde zij samen met Nikkie Plessen en Valerio Zeno het programma Re-Action. En ook anno nu zien we Miljuschka nog veel op tv.

7. Nikkie Plessen
Hoewel Nikkie vooral bekend werd door rollen in GTST en Kees & Co, was ze tussen 2006 en 2008 vj bij TMF. Op dit moment is ze mode-expert bij RTL Boulevard en heeft ze haar mode imperium NIKKIE opgericht.

8. Saar Koningsberger
Misschien herken je haar nog uit de film De schippers van de Kameleon (2003), maar van 2007 tot 2010 was ze ook op de buis bij TMF te zien. Op dit moment zien we haar nog nauwelijks op tv, maar samen met nail-art expert Jessica Scholten heeft ze nagelsalon LAKWERK in Amsterdam opgericht.

9. Tess Milne
Van 2010 tot het eind in 2011 was Tess Milne te zien als vj van TMF. Daarna maakte ze de switch naar verschillende zenders, van Veronica en RTL 5 tot KRO-NCRV.

Muziekzenders anno nu

Waar de een het liefst zijn of haar Spotify-account koppelt aan de televisie, zetten anderen toch liever een echte muziekzender op. Maar welke muziekzenders kun je anno nu nog lineair kijken? Nou MTV bestaat nog steeds, hoewel er vaker een programma dan een videoclip op te zien is. Wil je alleen videoclips op MTV zien? Dat kan op een ander kanaal, maar hier heb je vaak een speciaal pakket voor nodig. Waar je dan wel moet zijn om een nostalgische gevoel te krijgen? Bij XITE! Hier wordt bijvoorbeeld elke vrijdag en zondag de XITE Top 20 gepresenteerd. Net zoals je ooit bij TMF kon zien, leuk dus!

Bron: RTL Boulevard, TMF | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws