9 soorten voedsel voor een platte buik

Moet lukken, toch?!

Een opgezette buik en opgeblazen gevoel werk je binnen in een mum van tijd weg met deze voedingsmiddelen. Hoi platte buik!

Groene groenten Inkoppertje maar echt waar: groene groenten houden je darmen bij de les en zorgen dat ze langer ‘aan’ staan. Dus liever geen groente als aardappelen, maar broccoli, boerenkool en groene bonen.

Volkorenbrood Volkorenproducten zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet te hoog wordt en ze geven langzaam energie af.

Vetten En dan wel de gezonde. Die zijn een must als je af wilt van je opgezette buik. Ze houden namelijk je uhm… ontlasting gesmeerd – sorry, we kunnen het ook niet mooier maken. Wat voor een vet vraag je je af? Avocado, lijnzaadolie en omega 3 doen wonderen.

Vis De proteïnen in vis zorgen voor een vertraging in het verwerkingsproces. Ze geven langzaam energie af waardoor je er langer op kunt teren.

Kaneel Wil je een platte buik dan moet je suiker uit je dieet bannen en kaneel toevoegen. Kruidig en supergezond voor je spijsvertering.

Eieren Leucine, een aminozuur dat in eieren zit, helpt om gewicht te verliezen omdat het je bloedsuikerspiegel in balans houdt en je lichaam aanmoedigt om vet te verbranden. Eieren op het ontbijtmenu dus!

Selderij Vind niet iedereen lekker, maar het is wel heel werkzaam. Geen fan? Verwerk het in een soep of een groen sapje.

Walnoten Een handje walnoten per dag kan je gewicht op de lange termijn in balans houden. Het boost namelijk je metabolisme.

Kruiden Bepaalde kruiden, zoals pepermunt en gember, kunnen de spijsvertering flink boosten. Een goede spijsvertering houdt je lichaam in balans en voorkomt zo die vervelende opgeblazen buik.

8 healthy tussendoortjes voor je 16.00-uur-dipje > 4 nieuwe regels voor een slank en gezond lichaam

Beeld: iStock

Laatste nieuws