Aha! Met deze tips ben je in mum van tijd back on track

Het opstarten op werk kan flink tegenvallen na je vakantie.

Lees ook

De kerstvakantie is voorbij, en daar moeten velen nog even aan wennen. Zo kan het opstarten op werk dan ook flink tegenvallen. De eerste paar dagen is het altijd even doorbijten en je concentratie terug vinden lijkt opeens lastiger dan normaal. Daarom een aantal tips zodat je snel weer back on track bent.

1. Vermijd die ene vervelende taak

‘Waarom datgeen nu doen terwijl je het ook kunt uitstellen tot morgen?' Herken jij jezelf hierin? Het vermijden van werk kan productief zijn. Geef jezelf een 'afleidingstaak'. Als je het een aan het vermijden bent, begin dan met een taak die ook belangrijk is maar minder 'vervelend' dan die andere.

2. Ga uitgerust aan het werk

Ben je ook een avondmens en blijf je het liefst tot zo laat mogelijk op? Doe dit niet. Slaap het aantal uur dat je lichaam nodig heeft, zodat je uitgerust en gefocust aan het werk kunt.

3. Vind werk waar je energie uithaalt

Dat het werk niet altijd wil vlotten, kan soms ook komen doordat je eigenlijk iets doet wat je niet leuk vindt. Begin je elke dag met enorme tegenzin aan je werk, krijg je niks voor elkaar en ben je blij als je weer een dag overleefd hebt? Dan is het misschien tijd dat je iets gaat doen waar je wél plezier uithaalt. Tijd voor verandering dus!

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook