5 bizarre feitjes over je lichaam die je waarschijnlijk nog niet wist

Kende jij deze bizarre feitjes al?

Lees ook

Wat betreft je gezondheid zijn er eigenlijk een paar simpele regels: eet gezond, beweeg regelmatig en krijg voldoende slaap per nacht. Maar, je lichaam heeft veel te verduren en er zijn dan ook een paar dingen die je goed in de gaten moet houden. Wist jij bijvoorbeeld deze vijf bizarre feitjes over je lichaam?

1. Stress is direct gerelateerd aan negentig procent van alle ziekten

We weten allemaal dat stress eerder een vijand dan een vriend is en dat je dit zoveel mogelijk moet vermijden. Maar dat in 90 procent van de gevallen stress de oorzaak van een ziekte is of het verergert, is wel heel shocking.

Gestreste mensen hebben meer kans op ziekten en zodra ze een diagnose hebben, herstellen ze slechter dan mensen met geen tot weinig stress, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van Michigan. Dus denk ook eens aan je rust en ga niet alleen maar door, want dat kan je nog wel eens duur komen te staan.

2. We gebruiken alle delen van onze hersenen

Heb jij wel eens gehoord dat je maar tien procent van je hersencapaciteit gebruikt? Dit blijkt niet zo te zijn. Je gebruikt niet de hele dag door alle delen tegelijk, maar gedurende de dag komen alle delen verschillend van elkaar aan bod. Dat blijkt uit MRI-scans en verschillende onderzoeken van de McGill Universiteit.


3. Je kunt allergisch zijn voor kou

Deze allergie heet koude urticaria en kan galbulten of zwellingen veroorzaken op plaatsen waar je de huid blootstelt aan kou. In een zeer ernstige vorm van deze ziekte kan het zelfs bij hele lage temperaturen zorgen voor een te lage bloeddruk en daarmee de dood.

4. Je bent ’s morgens langer dan ’s avonds

Omdat je lichaam geen last heeft van de zwaartekracht als je 's nachts in bed ligt, groei je tot wel een halve centimeter iedere nacht. Dit komt omdat er meer vloeistof tussen onze tussenwervelschijven komt, waardoor ze meer uitgestrekt zijn. Helaas trekt dit ook snel weer weg, want onze spieren herstellen dit, weet Health Guidance te vertellen.

5. Slechte nachtrust kan dodelijker zijn dan niet eten

Een mens kan verbazingwekkend lang zonder eten, dit ligt wel aan je lichaamsvet en andere omstandigheden. Maar een lichaam kan absoluut niet zonder slaap. Het record aantal dagen zonder slaap staat op elf dagen, daarna kan het dodelijk zijn. Dit komt doordat ons lichaam zichzelf 's nachts aan het herstellen is. Hoe verschrikkelijk het ook klinkt, kan je wel elf dagen zonder eten. Dat record staat zelfs op twee maanden…

Bron: Grazia | Beeld: Pretty Little Liars

Laatste nieuws

Zie ook