Om déze reden is kleding in outletstores goedkoper

Wist jij dit al?

Lees ook

Een belangrijke reden waarom we maar al te graag naar een outletcentrum gaan: het is lekker goedkoop. Je zou denken dat het om kleding van de oude collectie gaat en dat het dáárom is afgeprijsd. Maar dit blijkt niet helemaal waar te zijn… 

Uit een onderzoek van het Duitse programma WDR-Recherchen, blijkt dat de meeste outletstores helemaal geen oude collecties – ook wel restanten genoemd – verkopen, maar speciaal voor de outlet kleding fabriceren. What?! De kleren die verkocht worden, zouden niet eens op de echte merkkleding lijken. Zo verschilt het niet alleen in kwaliteit en kleur, maar is ook het model vaak niet hetzelfde. 

De onderzoekers kochten zowel in de outlets als in de ‘gewone’ winkels kleding, om vervolgens de kledingstukken met elkaar te vergelijken. Wat bleek? De stof en details van outletkleren zou van goedkoper materiaal gemaakt zijn, de kleding krimpt sneller in de was en wordt vaak minder strak geweven. Heftig! 

Maar eerlijk is eerlijk: we gaan ervan uit dat lang niet elke merk kleding van mindere kwaliteit laat fabriceren om vervolgens te verkopen als ‘oude collectie’. En daar is iedereen die weleens gaat budgetshoppen het vast en zeker mee eens!

Deze foto is hét bewijs dat kledingmaten onzin zijn

Bron: Grazia Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook