Deze bijzondere antistresstip voor op werk is een enorme hit in Japan

Al zullen er ook veel mensen totaal niet blij mee zijn.

Deze bijzondere antistresstip voor op werk is een enorme hit in Japan

Met dit mooie weer nestel je jezelf het liefst met je voeten in het zand aan zee, maar helaas, de arbeid roept en je hebt helaas nog een enorme stapel werk liggen. Het aantal deadlines dat je op de planning ziet staan, is ook niet bepaald bevorderlijk voor je gemoedstoestand, dus komt er al snel een dosis stress om de hoek kijken. Om het leed iets te verzachten hebben ze in Japan iets geniaals bedacht: je kat mee naar kantoor nemen.

Bij de meeste bedrijven in Nederland zijn huisdieren ten strengste verboden, maar aan de andere kant van de wereld doen ze daar niet zo moeilijk over. Bij technologiebedrijf Ferray in de hoofdstad Tokio is het sinds kort doodnormaal om je harige viervoeter mee naar werk te nemen.

De CEO van het bedrijf, Hidenobu Fukuda, is van mening dat het meebrengen van je kat alleen maar voordelen met zich meebrengt. Naast dat zijn personeel stukken minder vermoeid is, hebben ze ook veel minder last van stress. Hoewel niet iedereen blij zal zijn met deze bijzondere regel – het is namelijk een stuk minder leuk als er allergieën in het spel zijn - passen steeds meer Japanse bedrijven deze nieuwe regel toe.

Nu is het wachten totdat ook Nederlandse bedrijven hier aan mee willen doen, al denken we dat dit naast de voordelen, ook de nodige nadelen met zich mee zal brengen.

Onderzoek: Een derde van de mensen kampt met angststoornissen en depressies op werk

Bron: HLN.be Beeld: iStock, YouTube