5 Tips om je opslagruimte te vergroten

Het werkt écht...

Lees ook

Je herkent het vast wel: de zoveelste melding op je telefoon vertelt je dat je opslaggeheugen alwéér helemaal vol is. Na de helft van je apps te hebben verwijderd en je fotoalbum te hebben opgeschoond, merk je dat je telefoon binnen no time weer terug bij af is. Gelukkig zijn er vijf manieren om dit moment zo lang mogelijk uit te stellen.

1/ Zorg dat je telefoon de laatste versie van iOS heeft

Wanneer je je telefoon een upgrade geeft naar de laatste versie, komt er gelijk een aantal megabyte aan opslaggeheugen vrij. 

2/ Schuif oude apps weg

Ondanks dat je je berichten wegdrukt, blijven ze nog wel ‘aanstaan’. Je moet je berichten dan wegschuiven, zodat ze ook daadwerkelijk verwijderd zijn. Op deze manier heb jij er weer wat geheugen bij.

3/ Doe een grote schoonmaak in je foto- en videoalbum

Het is even een rotklusje, maar het is zeker de moeite waard. Vooral wanneer je geheugen het niet meer toelaat om een foto of video te maken, ben je genoodzaakt om een grote schoonmaak te houden. Zet foto’s en video’s die je graag wil bewaren op je laptop en verwijder ze daarna van je telefoon. Scheelt je enorm veel ruimte en maakt het ook een stuk overzichtelijker.

4/ Verwijder ongebruikte apps

Als je kritisch naar het aantal apps in je telefoons kijkt, dan zitten er gegarandeerd een aantal apps bij die je lange tijd al niet meer gebruikt hebt. Via je instellingen kun je zien hoeveel geheugen een app in beslag neemt, waardoor je gelijk even een grote schoonmaak kunt houden.

5/ Maak de ‘cache’ van je browser schoon

Naast de vier genoemde mogelijkheden, is het ook effectief om de geschiedenis en websitedata van je internetbrowser om de zoveel tijd leeg te maken. Scheelt je toch weer wat geheugen!

Allemaal opties om je opslagruimte een boost te geven. Het kost je misschien even wat tijd, maar je krijgt er wel veel voor terug. Geloof ons maar!

Zo lang zou je iPhone eigenlijk mee moeten gaan

Bron: De Morgen Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook