Dit lied helpt je van je stressgevoelens af

De oplossing is nabij!

Dit lied helpt je van je stressgevoelens af

Het leven met een angststoornis is zeker geen pretje, vooral wanneer het je leven volledig overneemt. En wanneer je alles al geprobeerd hebt, maar niets lijkt te helpen, maakt dat het extra vermoeiend. Toch lijkt de oplossing voor velen makkelijker dan gedacht. Uit een onderzoek blijkt dat veel mensen hun angstaanvallen onder controle krijgen door naar één bepaald lied te luisteren.

Je hebt al die jaren vast en zeker alles uit de kast gehaald, maar elke keer werd je weer flink teleurgesteld. Een angststoornis is niet niks en is vaak een stuk lastiger dan veel mensen vermoeden. Van bepaalde medicatie tot aan verschillende houdingen tijdens je slaap, er zijn genoeg dingen die beloven je van je angststoornis af te helpen, maar uiteindelijk flink lijken tegen te vallen. 

Toch is uit een Brits onderzoek gebleken dat het lied ‘Weightless’ van Marconi Union wonderen verricht als het aankomst op je angst onder controle houden. Het lied is gemaakt in samenwerking met geluidstherapeuten en zorgt ervoor dat stress vermindert en je geest rustig wordt gemaakt. Daarnaast zorgen onder andere de tonen, harmonieën en het ritme ervoor dat je angstniveau naar beneden gaat. Bij 65 procent van de respondenten werkte het lied dan ook op een positieve manier, waardoor het zeker de moeite waard is om het lied eens te luisteren.  

Deze dingen moet je eten voor het slapen tegen stress

Bron: Byrdie Beeld: iStock