Nederlandse universiteit aan de slag met Tikkie

Handig!

Lees ook

Het eeuwige gedoe van de rekening apart betalen of meerdere malen zeuren om je geld, lijkt inmiddels verleden tijd te zijn met de komst van Tikkie. Met de applicatie kan je op een makkelijke manier een betaalverzoek sturen, waardoor ongemakkelijke situaties voorkomen kunnen worden. Rijksuniversiteit Groningen ziet de voordelen er ook wel van in en denkt hiermee een hoop problemen te voorkomen.

Je kent het wel: heb je eindelijk je salaris, wordt gelijk het schoolgeld afgeschreven. Het betalen van schoolgeld is absoluut geen pretje, aangezien de bedragen niet mals zijn. Hoewel de optie wordt geboden om in termijnen te betalen, gebeurt het regelmatig dat studenten te laat zijn met betalen. Hierdoor kunnen studenten uiteindelijk geweigerd worden tot colleges en tentamens, wat uiteindelijk voor veel problemen kan veroorzaken. 

De universiteit zag dan ook iets interessants in Tikkie en is van plan om vanaf komend schooljaar studenten een betaalverzoek via de app te sturen, wanneer zij te laat zijn met het betalen van hun schoolgeld. Ideaal, toch?

ING voert een maand vaderschapsverlof in

Bron: RTL Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook