Waarom je juist nu voor je droombaan zou moeten gaan

We geven je vijf redenen om het juist wél te doen.

Lees ook

Eindelijk je eigen bedrijf beginnen, een boek gaan schrijven of op wereldreis gaan en leven als digital nomad. Al is dat laatste op dit moment erg lastig, maar you get the point. Ga dit jaar voor datgene wat je écht graag wil. Redenen nodig waarom? We geven je er vijf.

1. Er is geen beter moment dan nu

Zit je er al een tijdje aan te denken, maar bedenk je telkens weer een smoesje waarom nu geen goed moment is? Van uitstel komt afstel zeggen ze niet voor niets. Als je iets écht graag wil, dan is er geen beter moment dan het gewoon nu te doen. Je leeft in het hier en nu. Dus waarom zou je wachten? You go woman!

2. Zekerheid is er nooit

Als er iets is wat we in 2020 wel geleerd hebben, is het wel dat het leven in één klap om kan slaan. Je kunt zomaar je baan verliezen, of ziek worden. Niets geeft garantie dat alles volgend jaar – of zelfs volgende maand – nog hetzelfde is. Mocht je blijven zitten in je baan, omdat het volgens jou ‘elke maand zekerheid biedt’, realiseer je dan dat zekerheid relatief en korte termijn is. Dus daar hoef je het niet voor te doen.

3. Niemand kan je tegenhouden


Als mensen dingen uit je hoofd gaan praten of ‘ja maar…’ gaan zeggen, weet dat dit vooral de onzekerheden en belemmerende overtuigingen van die ander zijn, die ze projecteren op jou. Maar laat je daardoor niet tegenhouden. Jij bent de baas over je eigen leven en alleen jij bepaalt wat goed voor je is.

4. Je hoeft het roer niet drastisch om te gooien

Het is niet zo zwart-wit als dat sommigen denken. Je kunt ook klein beginnen, door bijvoorbeeld elke avond na je werk te werken aan jouw droom. Of door 4 dagen in plaats van 5 dagen te gaan werken voor je baas, om op de 5e dag je eigen droom op te starten. Met kleine stapjes kom je er ook, en elk stapje is er een. Begin klein, het hoeft niet meteen allemaal zo uitgebreid.

5. Ga voor je eigen geluk

Doe iets waar jij gelukkig van wordt! Schrijf dat boek, begin die webshop of ga eindelijk die opleiding doen tot life coach, en maak de wereld daarbij op jouw manier een beetje mooier. Mensen zitten op jou te wachten. Gebruik het, vooral in deze tijd. Succes!

Bron: Beau Monde | Beeld: The Bold Type

Laatste nieuws

Zie ook