Dit beloven dé babynamen van 2021 te worden

We zetten de top 10 voor je op een rijtje.

Elk jaar is er een lijst met de populairste babynamen du moment. Enne, daar is 2021 geen uitzondering op. Volgens 24Baby.nl beloven onderstaande babynamen de populairste van dít jaar te worden. Wat de trends precies zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Korte namen

De laatste jaren is er een duidelijke trend te zien op babynamengebied. In de top 10 van jongens- en meisjesnamen staan steevast korte namen met één of twee lettergrepen. Naar verwachting zal dit ook in 2021 niet anders zijn. De namen ‘Sem’ en ‘Tess’ zullen waarschijnlijk enorm populair blijven, net als ‘Noah’, ‘Finn’, ‘Emma’ en ‘Noor'.

Oer-Hollands

Enkele oer-Hollandse namen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Vooral jongens krijgen weer vaker een meer traditionele naam als Mees of Jan. Een nieuwkomer in dit rijtje is de naam Bram, die in 2021 zijn opmars zal maken. Bij de meisjes zijn juist Friese namen in trek. Denk aan ‘Jildou’, ‘Fardou’ en ‘Doutzen’.

Italiaanse namen

Naast de namen uit eigen land worden ook Italiaanse namen steeds populairder. Voor jongens zijn dit namen als ‘Otis’, ‘Luca’ en ‘Lorenzo'. Geliefde Italiaanse meisjesnamen die we komend jaar ongetwijfeld veel gaan horen zijn onder andere ‘Chiara’, ‘Donna’ en ‘Nina'.

Unisex

Of het nu een jongetje of een meisje wordt, steeds meer ouders bedenken simpelweg één naam die voor beide kan. In de database van 24Baby.nl staan meerdere unisexnamen ter inspiratie, zoals ‘Sam’, ‘Luca’, ‘Bobby’, ‘Dominique’, ‘Jayden’, ‘Puck’, ‘Juul’ en ‘Robin’.

Top 10

De babynamenwebsite durft zelfs al te zeggen wat de top 10 jongens- en meisjesnamen wordt in het nieuwe jaar. Het moge duidelijk zijn, de korte namen blijven ook in 2021 immens populair!

Jongensnamen

1. Sem
2. Noah
3. Lucas
4. Daan
5. Liam
6. Luuk
7. Finn
8. Levi
9. Mees
10. Bram

Meisjesnamen

1. Tess
2. Sophie
3. Emma
4. Mila
5. Julia
6. Yara
7. Zoë
8. Noor
9. Sara
10. Lotte

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Friends

Laatste nieuws