Bang voor turbulentie in het vliegtuig? Met dit trucje ben je er zo vanaf!

Het is niet zo moeilijk als je denkt.

Bang voor turbulentie in het vliegtuig? Met dit trucje ben je er zo vanaf!

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om per vliegtuig naar hun vakantiebestemming te reizen, maar waar de één het vliegtuig instapt alsof het niks is, breekt bij de ander het angstzweet al uit zodra het vliegtuig maar iets begint te shaken. Voor bij wie de paniek volledig toeslaat als er turbulentie is, is er gelukkig een simpel trucje om je angsten onder controle te houden.

Het is eigenlijk erg eenvoudig en helpt je ook in andere situaties, maar het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een stuk papier en een pen. Het is namelijk de bedoeling dat je je op iets anders gaat focussen dan het heen en weer geschud van het vliegtuig. Door bijvoorbeeld je naam herhaaldelijk op een stuk papier te schrijven, waarbij je niet de hand gebruikt waar je normaal gesproken mee schrijft, word je genoodzaakt om je alleen op deze activiteit te focussen, waardoor je alles om je heen even vergeet. 

Wanneer jij dus niet al te comfortabel in het vliegtuig zit, is het zeker de moeite waard om dit trucje uit te proberen. De mensen die je wellicht met een schuin hoofd aankijken, die moet je maar gewoon voor lief nemen. 

Waarom vliegtuigraampjes niet altijd gelijk precies boven je stoel zitten

Bron: Het Laatste Nieuws Beeld: iStock