Aha! Met deze oefeningen verbrand je de meeste calorieën

Vier oefeningen voor je op een rij.

Lees ook

De eerste week na de ‘kerstvakantie’ is altijd weer even inkomen, wat zwaar kan zijn. Het laatste waar je zin in hebt? Na werk of in je weekend gaan sporten. Daarom vier oefeningen op een rij die het meest effectief zijn als het gaat om vetverbranding, althans als we personal trainer Faye Jobbins mogen geloven.

1. Burpees 

Een drievoudige oefening, die je benen, bovenlichaam én je core versterkt. Een effectieve vetverbrander dus! De burpee is vaak een gevreesde oefening, omdat ‘ie zo zwaar is. Maar dat betekent wel dat het werkt. 

2. Mountain climbers 

Een full body oefening waar je geen apparatuur voor nodig hebt. Met deze oefening train je meerdere spiergroepen waardoor je sneller calorieën verbrandt. 


3. Jumping Squads 

Een oefening waar je de burn letterlijk voelt. Jumping Squads richten zich op je bilspieren, kuiten, onderrug en hamstrings. Enne, volgens Jobbins is het perfect voor vetverbranding én toning. 

4. Jumping Jacks 

Een fijne aanvulling voor je training zijn de jumping jacks. Een eenvoudige, maar effectieve oefening. Een aerobe vorm van lichaamsbeweging, die ervoor zorgt dat je calorieën en vet verbrandt. 

Bron: Cosmopolitan UK | Beeld: Roberto Nickson, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook