doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dit is waarom Meghan Markle niet in The Crown te zien zal zijn

Ook 'Kate' zullen we niet voorbij zien komen.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
the crown

Hoewel wij en de échte Britse royals nog bezig zijn met het verwerken van seizoen vier van The Crown, worden ook de vervolgseizoenen alweer veelvuldig besproken. Zo zullen Kate Middleton en Meghan Markle niet in de serie te zien zijn. Scenarioschrijver Peter Morgan legt uit waarom.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Twintig-jaarregel

Seizoen vijf van The Crown zal zich naar alle waarschijnlijkheid focussen op de scheiding van prins Charles en Diana in 1996, met haar tragische dood een jaar later tot slot. Het laatste (tot nu toe bevestigde) seizoen zou seizoen zes moeten zijn. Waar dit seizoen over zal gaan is nog helemaal niet bekend. Maar in een interview met The Hollywood Reporter verklaart Morgan dat hij zich sowieso strikt aan de 'twintig-jaarregel' zal houden.

Genoeg afstand

Daarmee wil hij zeggen dat hij niet aan de slag gaat met gebeurtenissen die de afgelopen twintig jaar gebeurd zijn. "Meghan en Harry zitten midden in hun reis. Ik weet niet wat er gaat gebeuren en hoe die reis uiteindelijk eindigt", vertelt hij. "Liever schrijf ik over dingen die minstens twintig jaar geleden zijn gebeurd. Dan heb je genoeg afstand om iets echt te begrijpen, en om iemands rol en de relevantie ervan in kaart te brengen."

Het is daarom waarschijnlijker dat het laatste seizoen zich focust op het bewind van koningin Elizabeth tot aan het begin van de 21ste eeuw. Naar verwachting zullen er daarna geen nieuwe afleveringen meer gemaakt worden. Kunnen de royals ook weer een keer met een gerust hart Netflix aanslingeren.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');