doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Dinsdag is er weer een persconferentie: dit kun je verwachten

De harde lockdown wordt hoogstwaarschijnlijk met drie weken verlengd.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
lockdown verlengd

Aankomende dinsdag staat er weer een persconferentie gepland. Volgens Haagse bronnen wordt de huidige lockdown hoogstwaarschijnlijk verlengd tot 9 februari. Wat je waarschijnlijk nog meer kunt verwachten? Hieronder een klein overzicht.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Verlenging lockdown

Het is heel aannemelijk dat de harde lockdown met drie weken wordt verlengd. Na het overleg van de bewindslieden en hun adviseurs in het Catshuis komt dit besluit naar buiten. Basisscholen mogen misschien wel eerder hun deuren weer openen. Wanneer precies, is niet bekend. Er wordt nog onderzocht wat de gevolgen zijn van de Britse variant van het coronavirus voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Extra steun

Het kabinet wil het steunpakket voor bedrijven uitbreiden. De extra steun is bedoeld om zoveel mogelijk ondernemers door de lockdown heen te helpen. De horeca, kappers, theaters, bioscopen, musea, sportscholen en niet-essentiële winkels moeten immers nog langer gesloten blijven.

Aanscherping maatregelen

Vanwege de aanhoudend hoge besmettingscijfers zit een versoepeling van de coronamaatregelen er nu niet in. Een aanscherping wordt deze week echter niet verwacht. Wel kan dit nog op tafel komen als de daling van het aantal besmettingen niet voldoende doorzet. We moeten dan bijvoorbeeld denken aan een verdere beperking van de groepsgrootte.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');