Dit zijn de eerste dingen waar het vliegtuigpersoneel op let als jij het vliegtuig instapt

Is jou dit ooit opgevallen?

Lees ook

Wanneer je met het vliegtuig op vakantie gaat, word je met een grote glimlach ontvangen door de crew. Uiteraard staan ze daar om je hartelijk welkom te heten, maar tegelijkertijd doen ze ook een soort screening. Er zijn namelijk een aantal dingen waar ze naar kijken zodra jij het vliegtuig instapt.

Zo klappen twee crewleden uit de school over hun ervaringen met passagiers die hun entree in het vliegtuig maken. Waar jij misschien denkt dat ze dat ene wijntje dat je net hebt gedronken niet in de gaten hebben, kunnen zij binnen een paar seconden zien of dat je een gevaar bent of niet. “De eerste indruk is in de meeste gevallen ook juist en we weigeren dan ook om passagiers toe te laten die voor gevaar kunnen zorgen”. Al is dat niet het enige waar ze op letten…

1. Ze kijken naar hoe fit je eruitziet

En nee, dit doen ze niet om te kijken hoe gespierd je wel niet bent, maar meer om te kijken hoe ze je eventueel zouden kunnen inzetten in geval van nood. “Ik onthoud altijd hoe deze mensen eruitzien en waar ze gaan zitten. Wanneer er dan iets gebeurt, kan ik hen vragen om te helpen. Als dit nodig is uiteraard”.

2. Ze kijken of je zenuwachtig bent

Wanneer een passagier niet zo heel lekker in zijn of haar vel zit en vliegen niet het allerfijnste vindt, ziet de crew dit eigenlijk vrijwel gelijk bij binnenkomst al. “Ik zie heel vaak passagiers die erg zenuwachtig zijn en dus even een praatjes nodig hebben om zich zo wat meer op hun gemak te voelen”. Ook proberen ze door dingen als tijdschriften of kranten te bekijken, te ontdekken waar de passagier precies vandaan komt, zodat ze diegene eventueel in de eigen taal kunnen aanspreken”. 

3. Of dat je niets het vliegtuig in probeert te smokkelen

Wanneer jij op het vliegveld even een voorraad drank hebt ingeslagen – en zelfs ook al wat hebt genuttigd – en deze stiekem het vliegtuig in probeert te krijgen, is er maar een kleine kans dat je dit ook gaat lukken. De crew heeft je namelijk binnen een mum van tijd door en zijn absoluut not amused met dronken passagiers.

Dáárom moet je je boarding pass laten zien tijdens het shoppen op luchthavens

Bron: Daily Mail Beeld: iStock

 

 

 

 

Laatste nieuws

Zie ook