Reisblogster krijgt lading kritiek over zich heen door misleidende foto’s

Uh-oh! Niets is wat het lijkt

Lees ook

Instagrammers en bloggers weten de meest jaloersmakende foto’s te maken, komen op de mooiste plekken ter wereld en weten er ook nog eens een flink salaris aan over te houden. Amelia Liana mag zich met 458.000 volgers inmiddels succesvol noemen, al lijken haar volgers nu grote twijfels te hebben over de echtheid van haar foto’s.

De blondine reist heel de wereld over en legt deze momenten dan ook met liefde vast voor haar volgers. Iedereen weet inmiddels dat er flink aan dit soort foto’s wordt gesleuteld, maar Amelia gaat op sommige foto’s wel heel erg ver. “Bloggen moet authentiek zijn, geen onhaalbaar magazine”, laat collega-blogster Ellie Dickinson weten.

In tegenstelling tot vele andere succesvolle bloggers – die vaak de achtergrond net iets witter maken of hun haar net iets voller – pakt Amelia het net iets anders aan. De oplettende kijker beweert namelijk dat de blondine haar foto’s van een flinke dosis Photoshop voorziet. 

Zo zou ze onder andere gebouwen weghalen, bepaalde delen uit foto’s in andere foto’s shoppen en laat ze volgens andere bloggers een onhaalbaar ideaal aan haar volgers zien. “Het is normaal om de kleuren en belichting van foto’s aan te passen, maar mensen uit foto’s verwijderen en gebouwen verplaatsen, dat is een heel ander verhaal”, aldus Ellie.

Uh-oh… Zal dit haar volgers gaan kosten?

Blogger deelt waarheid achter ‘perfecte plaatje’


 

  

Bron: HLN.be Beeld: Instagram, iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook