Aha! Met deze tips knip je eenvoudig je eigen haar

Voor als je niet meer kunt wachten totdat de haarsalons open gaan.

Door de harde lockdown zijn de kapperszaken al vier weken gesloten. Helaas gaat het waarschijnlijk ook nog even duren voordat ze weer open mogen gaan… Heeft je haar een kleine aanpassing nodig, zoals het bijknippen van je puntjes? Dan hebben we een paar handige tips voor je verzameld. Maar wees gewaarschuwd: alles op eigen risico!

Kort vs lang

Mensen met kort haar zullen vaker in de kappersstoel zitten dan mensen met lang haar. Want ja, een korte coupe zit al snel niet meer in model als het een paar weken is gegroeid. Een groot voordeel voor mensen met lang haar dus, want daarbij zie je het verschil niet zo goed. Natuurlijk moeten mensen met lang haar ook eens in de zoveel tijd naar de kapper, maar als het gaat om een klein stukje haar dat eraf moet, dan kun je het zelf ook proberen. Het ‘echte werk’ kun je natuurlijk beter aan experts overlaten, maar voor alle kleine klusjes geven we je een handig stappenplan. Durf jij het aan?

Damp hair

Om te beginnen is het belangrijk om je haar vochtig te maken. Als je haar nat is kun je het lengteverschil in je haar veel beter zien. Knip je je lokken af terwijl het nog droog is? Dan is de kans groot dat je na afloop nog steeds ongelijke punten hebt. Dus: maak je haar goed nat en kam het door met – het liefst – een kam.

Zet je haar vast

Het knippen van je eigen haar is al spannend genoeg. Enne, het wordt nog spannender als er telkens een pluk haar voor je ogen hangt. Om dit te voorkomen heb je een clip of elastiekje nodig. Zet een groot deel van je haar vast met de clip. Niet alles, anders weet je niet waar je je lokken moet afknippen.

Kappersschaar

Een belangrijk detail bij het knippen van je haar, is het kiezen van de juiste schaar. Kies het liefst een kappersschaar. Een hobby schaar is namelijk een stuk botter, waardoor jouw punten niet mooi geknipt worden. Een kappersschaar is veel minder bot en knipt dan ook een stuk natuurlijker.

Ready, set, go!

Heb je de eerste drie stappen voltooid? Dan kunnen we met het echte werk beginnen! Houd de lok tussen je wijsvinger en middelvinger en knip het gewenste stuk(je) eraf. Je kunt ook een kam gebruiken in plaats van je vingers, het is maar net wat je zelf fijn vindt. Het kan helpen om het plukje haar omhoog te houden, dan krijg je een beter beeld van wat je afknipt én je krijgt een 'luchtiger' resultaat. En dan tot slot nog een belangrijke tip: knip nooit (we herhalen: nooit) boven de vingers af, maar altijd eronder. We knippen immers liever te weinig af dan te veel, right?

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Kylie Paz

Laatste nieuws