Onderzoek: Een derde van de mensen kampt met angststoornissen en depressies op werk

Shocking!

Lees ook

Britney Spears, Zayn Malik en Lady Gaga zijn slechts een aantal grote namen die openlijk over hun depressie hebben gesproken, maar ook in het ‘gewone’ werkveld komen depressies en angststoornissen steeds vaker voor.

Uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat ruim een derde kampt met angststoornissen, depressies en stress op de werkvloer. Volgens de onderzoekers komt dit voornamelijk omdat ze voortdurend onder druk staan en ook buiten werk onbewust bezig zijn met werkzaamheden als mailtjes en telefoontjes beantwoorden. Hierdoor heb je vaak het gevoel nooit helemaal klaar te zijn met werken.

Ook voelen velen zich vaak niet serieus genomen door hun werkgever, waardoor het probleem in de meeste gevallen alleen maar erger wordt. Zo blijkt dat twee op de vijf mensen vaak even tijd voor zichzelf moeten nemen, omdat ze kampen met mentale problemen. 39 procent van de ondervraagden durfden dit destijds niet aan hun werkgever te vertellen, waardoor de echte reden van hun verlof vaak onbekend blijft.

Zo neem je je werk niet mee op vakantie

Bron: Marie Claire UK Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook