doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Skincare ABC: deze week de letters F tot L

Wij leggen je uit wat de meest voorkomende bestanddelen in je huidverzorging precies doen.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Skincare ABC

Hyaluronzuur, enzymen, kamille-extract, retinol: als je je verdiept in skincare, komen alle mogelijke ingrediënten voorbij. Wij leggen je uit wat de meest voorkomende bestanddelen in je huidverzorging precies doen, van AHA tot zinkoxide. Enne, deze week behandelen we de letters F tot L.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

F van Ferulic acid

Ferulic acid heeft een antioxidatieve werking, dat wil zeggen dat het vrije radicalen die ontstaan door vervuiling en straling neutraliseert. Het werkt tegen tekenen van veroudering als fijne lijntjes en rimpeltjes, maar pakt ook pigmentatie aan.

G van Glycerine

Een graag geziene gast in verzorgende producten – van dagcrème tot bodybalm – is glycerine. Niet zo gek, want het ingrediënt is geschikt voor alle huidtypen en geeft direct na het aanbrengen een gehydrateerd gevoel en een dewy look.

H van Hyaluronzuur

Een bekende vochtverzorger is hyaluronzuur. Het wordt veel gebruikt, is geschikt voor ieder huidtype, en vooral de droge huid slurpt dit ingrediënt gewillig op. Een must in je skincare-routine, zowel ’s ochtends als ’s avonds.

I van IJzeroxide

De kleur van je BB cream, CC cream of foundation komt vaak van ijzeroxiden. Deze stof bestaat in rood, geel en bruin, en door ze met elkaar te combineren of te mixen met witte pigmenten kun je zo’n beetje alle tinten foundation maken.

J van Jojobaolie

Afkomstig uit de zaden van de jojobastruik, die groeit in woestijnachtige gebieden. Scheikundig gezien is het geen olie maar een vloeibare was. De samenstelling lijkt op die van natuurlijke huidoliën, waardoor het makkelijk wordt opgenomen. Het werkt hydraterend en kan de talgproductie reguleren. Veel crèmes bevatten jojobaolie, maar je kunt het ook puur gebruiken.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_middle_article');

K van Kamille

Dit kruid staat al eeuwenlang bekend om z’n kalmerende eigenschappen. Verwerkt in cosmetica heeft het een ontstekingsremmende werking. Fijn om te gebruiken als je huid roodheid vertoont of onrustig oogt.

L van Lanoline

In de geschoren wol van schapen zit lanoline, een olie-achtige substantie die verzorgend werkt en droge plekjes herstelt. Vooral fijn in de winter; het zorgt ervoor dat je huid vocht vasthoudt en niet uitdroogt, maar voelt lekker licht van textuur. Je vindt lanoline dan ook veel in lippenbalsems.

Benieuwd naar de rest van de letters? Volgende week behandelen we M tot S.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');