Deze tekenen bewijzen dat je klaar bent om samen te gaan wonen

Deze grote beslissing neem je immers niet zomaar.

Lees ook

Wanneer je met iemand een relatie hebt, is het onderwerp ‘samenwonen’ op een gegeven moment onvermijdelijk. Wellicht dat jij er al een tijdje aan toe bent, maar is het je partner die nog zo zijn twijfels heeft. Ook kan het zijn dat jullie de stap willen zetten, maar misschien denken dat het nog te vroeg is. Er zijn dus een aantal tekenen die aangeven dat je klaar bent om de stap te maken. Komen ze!

1. De beslissing is met volledige zekerheid genomen

Wil je op deze manier bewijzen dat je je partner trouw bent of wil hij of zij jou er juist van overtuigen omdat diegene hartstikke jaloers is, dan is het absoluut niet aan te raden om samen onder één dak te gaan wonen. Je moet het puur en alleen doen omdat je het fijn vindt om met elkaar te zijn en elke ochtend naast elkaar wakker te worden, want anders zal je merken dat het al snel voorbij is met de pret. 

2. Jullie zijn er helemaal klaar voor

Wonen jullie vrienden allemaal al samen met hun partner en hebben jullie hierdoor de neiging om er ook maar aan toe te geven? Laat je dan vooral niet opjagen en maak deze beslissing alleen als jullie er helemaal klaar voor zijn. Het zou zonde zijn als jullie je laten meeslepen en het sprookje verkeerd afloopt, omdat jullie de beslissing te snel hebben genomen.

3. Jij en je partner zijn al minstens één jaar samen

Wanneer je te vroeg gaat samenwonen, is het eigenlijk al gedoemd om te mislukken. Aan het begin zit je vooral nog in een leuke fase, maar op den duur ga je je ook aan bepaalde dingen irriteren. Niet echt voordelig als je dan gelijk al samenwoont, want wellicht ken jij je partner nog niet eens goed genoeg. Wees er zeker van dat je met elkaar door één deur kunt en allebei goede afspraken over rekeningen, het huishouden en overige belangrijke zaken hebben gemaakt.

4. Jullie denken allebei hetzelfde over de toekomst

Wil de één het liefst een eengezinswoning om zo snel mogelijk een gezinnetje starten, terwijl de ander liever een appartement wil en nog wel even wil wachten met kinderen? Dan is het niet onverstandig om eerst alle kaarten op tafel te gooien en jullie toekomstbeeld te bespreken. Wanneer je dit soort dingen pas gaat doen als jullie samenwonen, kan dit nog weleens verkeerd aflopen…

5. Jullie kennen elkaar door en door

Je hoeft echt niet per se te weten wat de lievelingskleur van je partner is, maar het is wel handig om te weten hoe iemand over bepaalde dingen denkt. Is je partner een echte sloddervos en heb jij het huis het liefst super geordend, eet je wederhelft het liefst elke avond buiten de deur, terwijl jij liever ’s avonds samen aan de eettafel zit of houd jij van een klassieke inrichting en is je partner eerder van het strakke en moderne, dan kan je het samenwonen beter nog maar even uitstellen. Natuurlijk zullen jullie het niet overal over eens worden, maar een beetje gelijkenis is met samenwonen wel erg handig. 

Mochten jij en je geliefde dus nog niet helemaal zeker zijn van je zaak, dan is het zeker niet verkeerd om nog even te wachten. Wanneer jullie echt voor elkaar bestemd zijn, komt dat samenwonen vanzelf wel, toch?

De grootste angst van bruiden is niet wat je zou verwachten

Bron: Esquire Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook