Van dit eten krijg je weer energie

En kun je er weer tegenaan!

Je kent het gevoel vast wel: je bent nog maar twee uur aan het werk, maar het voelt alsof je er al een hele marathon op hebt zitten. Al je energie lijkt alweer op te zijn voor de rest van de dag. Van dít eten krijg je weer meer energie.

1/ Zoete aardappel

In zoete aardappels zitten erg veel koolhydraten, wat een bron van energie is voor ons lichaam. Koolhydraten worden niet altijd gewaardeerd door iedereen, al bestaan er natuurlijk ook genoeg gezonde producten met koolhydraten, zoals volkoren pasta, zilvervliesrijst en dus ook zoete aardappel.

2/ Zeeplanten

Zeeplanten zitten vol mineralen. Het komt vaak voor dat vermoeidheid komt door een tekort aan mineralen. Zeeplanten als Spirulina, Chlorella of marinefytoplankton zorgen ervoor dat jij er weer tegenaan kan.

3/ Eieren

Deze komt je vast niet heel onbekend voor. Eieren zitten vol eiwitten, wat supergoed is voor je spieren en waar je tegelijkertijd dus enorm veel energie krijgt.

4/ Spinazie

Je kent het vast nog wel van de bekende Popeye: spinazie. Het groentesoort heeft een hoog ijzergehalte wat de weerstand verhoogt. Het leuke aan dit supergezonde eten is dat het zowel warm als koud lekker én mega gezond is. 

5/ Noten

De perfecte tussen-de-middag snack! Noten zitten vol goede vetten en bevatten veel eiwitten. Note: let er wel op dat je ongezoute en ongebrande noten eet. 

Dit eten heeft invloed op je productiviteit op kantoor

Bron: Cosmopolitan | Beeld: iStock

Laatste nieuws