Onderzoek: drie koppen koffie per dag kan jouw leven verlengen

Een nieuw onderzoek wijst uit dat drie koppen koffie per dag je leven kan verlengen.

Lees ook

Er zijn gemengde berichten over de voor- en nadelen van koffie. Maar als je een derde kop koffie nodig hebt om de vergadering door te komen, hoef je het voor je gezondheid niet te laten. Een nieuw onderzoek wijst uit dat drie koppen koffie per dag je leven kan verlengen.

Een groep van internationale wetenschappers volgde ruim een half miljoen volwassenen uit Europese landen, voor een periode van zestien tot twintig jaar lang. De wetenschappers vroegen de deelnemers onder andere naar hun koffieconsumptie. Ze noteerden hoeveel deelnemers er overleden, waaraan en op welke leeftijd. Dit koppelden de wetenschappers aan de koppen koffie die zij per dag hadden gedronken. 

Wat blijkt? Koffiedrinkers hebben minder risico op hart- en vaatziekten, en op aandoeningen van de maag, darm en lever. Ook de kans op diabetes en bepaalde vormen van kanker is lager voor koffiedrinkers. Kun je de hoeveelheid cafeïne van drie koppen koffie niet aan? Je zou dezelfde voordelen hebben bij drie koppen cafeïnevrije koffie. 

Dankzij deze koffie hoef je niet meer bang te zijn voor gele tanden

Bron: Torontosun.com Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook