Met deze tips kom je uit die vervelende winterdip

Niet voor niets wordt de maand januari als de 'meest deprimerende' maand gezien.

Lees ook

Niet voor niets wordt de maand januari als de 'meest deprimerende' maand gezien. Pas dus op, want die vervelende winterdip ligt op de loer. De verwarming staat op loeiheet en we worden het liefst pas weer wakker als het lente is. Therapeut Katherine Schafler weet wat je moet doen om met een fris hoofd onder dat dikke donzen dekbed vandaan te kruipen.

1. Beweeg

Het is vervelend om te horen, want iedereen weet al dat bewegen goed is voor alles. Maar zelfs maar tien minuutjes bewegen in de woonkamer kan je humeur een boost geven.

2. Doe het licht aan

Komt het enige licht in de kamer van je tv, telefoon of computer? Niet goed. Steek een kaars aan, doe de gordijnen volledig open en zet extra lichten aan in je huis. Lichttherapie bestaat echt en kan ontzettend helpen.

3. Ga naar buiten

Zelfs als de zon niet schijnt, probeer even naar buiten te gaan. Het is koud en je wil jezelf het liefst in een dekentje wikkelen en binnen blijven, we know. Maar ook al schijnt de zon niet, je krijgt meer licht buiten dan binnen en het kan erg helpen tegen de 'winter blues'.

4. Kleur je leven

Kleuren kunnen een sterke impact hebben op je eetlust, humeur, concentratie en kalmte. Overweeg eens om een muur in je slaapkamer of een andere ruimte in huis in een felle kleur te verven. Wie wordt er nou níet instant blij van een roze of gele muur?

5. Doe gewoon iets

Het maakt niet uit wat je doet, maar doe gewoon iets. Als je de keuze maakt om je beter te voelen in plaats van in je dip te blijven hangen, zeg je in feite tegen jezelf: ‘Ik ben het waard. Ik verdien het om gelukkig te zijn en me goed te voelen.’

Bron: Happy in Shape | Beeld: Kinga Cichewicz

Laatste nieuws

Zie ook