5 dingen die productieve mensen nóóit doen op hun werk

Je hebt waarschijnlijk gewoontes die veel tijd slurpen tijdens een werkdag. Deze dingen moet je niét meer doen.

Lees ook

Ben jij iemand die voor de lunch al de helft van haar to do list kan afstrepen? Of werk je altijd over omdat je in de knoop komt met de tijd? Als je er een van de laatste categorie bent, dan heb je waarschijnlijk gewoontes die veel tijd slurpen tijdens een werkdag. Doe de onderstaande dingen niét meer en jouw to do list is veel sneller leeg. 

1. Wachten tot de inspiratie komt
De truc is om niet af te wachten, maar gewoon te beginnen. Oók als je de opdracht nog niet helemaal voor je ziet. Als het goed is komt de inspiratie vanzelf. 

2. Je telefoon met het scherm omhoog neerleggen 
Een vriend die tussendoor vraagt welk knopje van de wasmachine hij ook alweer moet indrukken, is niet echt bevorderend om een deadline te halen. Leg je telefoon uit het zicht en lees je appjes pas als je pauze hebt. 

3. De grootste taak voor het laatst bewaren
Prioriteiten stellen is belangrijk voor een productieve dag. Begin als eerst aan de taak die het belangrijkst is en de meeste tijd in beslag neemt. 

4. Je mail open laten staan
Dit is een struikelblok voor veel mensen. Je hebt het gevoel dat je altijd bereikbaar moet zijn en hebt daarom altijd je mail openstaan. Maar een mailtje beantwoorden of zelfs snel even lezen, is funest voor je concentratie. Het is beter om een vast moment in te plannen waarop je jouw mail leest en beantwoordt. 

5. Multitasken
Vrouwen kunnen dan misschien goed multitasken, maar om écht productief te zijn is multitasken uit den boze. Onderzoek van Stanford University wijst uit dat multitasken minder productief is dan een taak per keer uitvoeren. 

Kantoorbaan? Deze oefeningen moet je doen

Bron: Lifehack.org Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook