Ai: waarom je nooit je make-up eraf moet halen met een gezichtsdoekje

Na het lezen van dit artikel wil je je avondroutine heroverwegen.

Haal jij je make-up er ‘s avonds standaard af met een gezichtsdoekje? Ai, dan zul je je avondroutine toch moeten heroverwegen. In een filmpje laat cosmetisch arts Tijion Esho zien waarom je je make-up er beter niet met een gezichtsdoekje af kunt halen.

Demonstratie

Esho, oprichter van The Esho Clinic en Esho skincare, deelt met zijn bijna vijftigduizend volgers op Instagram wat er gebeurt als je met een gezichtsdoekje probeert je make-up te verwijderen. Dat demonstreert hij aan de hand van een sinaasappel. Net als de schil van het oranje fruit is onze huid namelijk ook niet helemaal egaal. Iedereen heeft namelijk poriën.

Poriën

Eerst brengt Esho wat foundation aan op de sinaasappel. Zodra deze goed geblend is, probeert hij de foundation er af te halen met een gezichtsdoekje. Te zien is dat de meeste foundation van het oppervlak wel weg is, maar dat er nog veel bruine restjes in de ‘poriën’ blijven zitten. Jakkes! Dat is dus ook wat er met je huid gebeurt als je probeert je make-up eraf te halen met zo’n doekje. “Dit is waarom ik jullie allemaal aanraad om geen gezichtsdoekjes te gebruiken”, schrijft Esho bij de video.

Groeven en putjes

“Als cosmetisch arts weet ik natuurlijk dat je huid niet helemaal te vergelijken is met een mandarijn of een sinaasappel. Maar wat veel mensen niet beseffen, is dat het oppervlak van de huid meerdere groeven en putjes heeft, die we niet allemaal met het blote oog kunnen zien”, licht Esho toe. “De huid heeft ook veel oliën en lipiden, die op het wasachtige oppervlak van de sinaasappel lijken. De video geeft weer wat er op microscopisch niveau kan gebeuren en moet je aan het denken zetten. Hoe schoon vind jij je huid nu nadat je dit hebt bekeken?”

Reinigen

Oké, die gezichtsdoekjes laten wij nu zeker weten achterwege in onze avondroutine. Maar hoe kunnen we onze make-up er dan wél afhalen? Esho raadt aan om de huid twee keer te reinigen met een reinigingsmiddel en water of een micellair water met een schoon washandje. Spetter niet enkel wat water op je huid, maar masseer de reinigingsproducten zeker zestig seconden in. “Als je je make-up hebt verwijderd, breng dan een vochtinbrengende crème aan”, zegt Esho. “Je zult versteld staan van het verschil en zowel je huid als het milieu zullen je dankbaar zijn.”

Bekijk hieronder de video:

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock, Instagram

Laatste nieuws