‘Woensdag een persconferentie met extra maatregelen verwacht’

Extra maatregelen moeten een derde golf door de Britse variant zo veel mogelijk voorkomen.

Lees ook

Het houdt de gemoederen al een paar weken bezig: de mogelijke instelling van een avondklok. Maar dat is niet de enige nieuwe maatregel die op tafel ligt. Ingewijden verwachten woensdag een nieuwe persconferentie, zo meldt het AD.

Derde golf

Het aantal coronabesmettingen neemt langzaamaan af, maar toch overweegt het kabinet om meer coronamaatregelen in te stellen. Volgens de deskundigen van het Outbreak Management Team (OMT) zou de Britse variant van het coronavirus namelijk in maart en april kunnen leiden tot een enorme belasting van de ziekenhuizen als er nu niet wordt ingegrepen. “De verspreiding van de VK-variant lijkt niet onder controle en kan op termijn voor verdere druk op de ziekenhuizen zorgen”, zo schrijft OMT-voorzitter Jaap van Dissel.

Avondklok, visiteverbod, reisbeperkingen

Aangezien het land al in een ‘harde lockdown’ zit, zijn de maatregelen die het kabinet nog kan nemen beperkt. Gedacht wordt aan een avondklok en een verdere beperking van thuisbezoek. Ook is er een voorstel om reizen tussen de verschillende regio’s te beperken. Minister De Jonge van Volksgezondheid liet gisteren weten dat ‘er geen taboes zijn’ en alle opties nog op tafel liggen.

Persconferentie op woensdag

Dinsdagavond gaan de burgemeesters en voorzitters van de veiligheidsregio’s in overleg over mogelijke nieuwe maatregelen. Ingewijden verwachten dat er dan woensdag weer een persconferentie volgt waarin eventuele aanscherpingen bekend worden gemaakt.

Bron: Tips en Weetjes, AD | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook