Onderzoek: Dit vinden vrouwen het aantrekkelijkst bij een man

Het is niet wat je verwacht...

Lees ook

Elke vrouw heeft zo haar eigen mening over wat ze aantrekkelijk vindt aan een man. Waar de één juist kan smelten van mooie ogen, heeft de ander weer een zwak voor een man met humor. Toch is de geur wat bepaalt of je een man echt aantrekkelijk vindt, al wordt hiermee niet de gewone lichaamsgeur bedoeld. 

Uit een onderzoek van The University of Stirling uit Schotland bleek dat vrouwen een man aantrekkelijk vinden als ze een lekker geurtje op hebben. Bij het onderzoek bleek dat mannen die niet per se aantrekkelijk overkwamen op foto’s, juist wel mannelijk werden gevonden door de groep die enkel en alleen op geur beoordeelden. 

Volgens Dr. Caroline Alle, de psycholoog die het onderzoek leidde, was er nog wel een duidelijk verschil te zien. “Alleen bij mannen die in eerste instantie laag qua mannelijkheid werden beoordeeld, was er een aanzienlijke stijging te zien nadat zij deodorant opspoten. En bij de mannen die op basis van hun foto al als zeer mannelijk werden gezien, was er geen sprake van een stijging nadat er deodorant in het spel kwam”. 

Volgens mannen zijn dit de aantrekkelijkste eigenschappen van een vrouw

Bron: Science Daily Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook