Om deze reden is het beter om een korte vakantie te boeken

En je dus niet per se twee weken weg hoeft te gaan.

Lees ook

Na een aantal maanden hard gewerkt te hebben, is het eindelijk tijd voor een welverdiende vakantie. De tickets zijn geboekt, de koffers zijn gepakt en you’re ready to go. Twee weken lang genieten van de zon en het strand, maar heeft dit eigenlijk wel het gewenste effect?

De voornaamste reden om een langere tijd op vakantie te gaan, is om tot rust te komen en nieuwe herinneringen op te doen. Met dat laatste zit het met twee weken wel goed, althans dat is wat de meesten denken. Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman vertelt dat het niet per se uitmaakt of je nou twee weken, een week of slechts een paar dagen op vakantie gaat. Het zijn namelijk de herinneringen achteraf die je geluksgevoel een boost geven. 

Die herinneringen heb je dus ook als je maar een paar dagen op vakantie gaat, waardoor je volgens Kahneman beter wat korte momentjes kan pakken, dan dat je er voor een langere periode op uit gaat. De ervaringen die je tijdens je vakantie opdoet geven je namelijk vooral een geluksmoment op dat moment, maar de herinneringen die je achteraf houdt, zullen een langer effect hebben op je geluksgevoel.

Heb je dus nog niks geboekt, boek dan snel een korte vakantie, want daar ga je pas écht gelukkig van worden. 

De beste vakantiebestemmingen als je alleen reist

Bron: Libelle Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook