Met deze 4 tips blijven je suède items mooi

Een aantal top tips zodat je suède tassen, jassen én schoenen mooi blijven.

suède items mooi

Tijdens het winterseizoen worden de suède items weer uit de kast gehaald. Enne, ondanks dat het nogal wat onderhoud vergt, zijn velen van ons toch gek op deze stof. Daarom hebben we een paar top tips voor je verzameld zodat je je suède tassen, jassen én schoenen netjes houdt.

1. Waterafstotend

Voordat je je suède items draagt, is het verstandig om ze waterdicht te maken. Zo voorkom je dat er vlekken ontstaan door bijvoorbeeld het weer (denk aan regen of modder) én het zorgt er ook voor dat je de stof makkelijker schoon maakt. Spray één tot twee keer per jaar je items in met een waterafstotende spray.

2. Cleaning time

Met een suèdeborstel, borstel je stof en vuil zo van je items af. Hardnekkige vlek? No worries! Met een suède steen/gum kun je vaak het meeste vuil wel verwijderen.

3. Opbergen

Draag je je suède items niet? Houd ze dan afgedekt in een doos of dust bag om stofophoping te voorkomen. Als je suède items erg vies zijn, laat ze dan door een professional schoonmaken. Deze is gespecialiseerd om de meest hardnekkige vlekken, zonder de stof te beschadigen, te verwijderen.

4. Slim omgaan

Vind je het maar een gedoe dat onderhoud? Dit kun je voorkomen door slim om te gaan met je suède items. Denk bijvoorbeeld twee keer na tijdens het dragen van een donkere denim met lichtgekleurde suède items. De denim kan namelijk vlekken op de stof achterlaten. En ondanks dat je je suède items waterdicht hebt gemaakt, wat dient als extra bescherming, is het verstandig om ze niet tijdens slecht weer te dragen.

Fashion
  • Marie Claire
  • BrunoPress