Als je dit draagt, verhoog je je kans op een baan

En het is niet wat je had gedacht!

Lees ook

Ben jij op zoek naar een nieuwe baan en ben je druk bezig met het maken van een goed cv? Vergeet dan niet een foto van jezelf toe te voegen. Uit onderzoek blijkt dat je met dít kledingstuk je kans op de baan verhoogt. 

Meer kans
Uit een onderzoek van Dr. Sevag Kertechian van de Paris-Sorbonne University blijkt dat een laag uitgesneden shirt een verhoogde kans geeft dat je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Met name in de sales en accountancy-branche lijken vrouwen hierdoor meer kans te maken op een baan. Vrouwen die iets meer huid laten zien, worden 19 keer sneller uitgenodigd dan vrouwen die zich juist helemaal bedekken.

Dr. Kertechian solliciteerde op 400 banen binnen de sales- en accountancy-branche met het cv van twee dames, waarvan de kwalificaties exact hetzelfde waren. Ook stuurde de onderzoeker foto’s mee van de vrouwen: een vrouw droeg een laag uitgesneden jurkje en de ander een hooggesloten top. In de sales-branche kreeg de vrouw met het laag uitgesneden jurkje 62 uitnodigingen meer en in de accountancy-branche zelfs 68 uitnodigingen meer dan de vrouw met de hooggesloten top. 

Lees ook: Met deze tips heb je binnen tien minuten een beter cv

Bron: My Domaine | Beeld: Getty Images

 

 

Laatste nieuws

Zie ook