In deze leeftijdscategorie gaan mensen het vaakst vreemd

Dit had je niet verwacht.

Lees ook

Het blijft nog steeds een van de belangrijkste redenen dat relaties stuklopen: vreemdgaan. Je bent jong, je hebt nog geen koopwoning, geen kinderen en geen huwelijk; dit zou de meest logische fase zijn om vreemd te gaan, toch? Niets is minder waar. Uit onderzoek blijkt dat juist 55-plussers het vaakst vreemdgaan. 

Een Amerikaans onderzoek door het Institute for Family Studies heeft uitgewezen dat jongeren tot 2000 meer logen en bedrogen, maar dat dit enorm is afgenomen. Opvallend is dat juist 55-plusser sindsdien steeds meer vreemdgaan. Zo gaf 14% van de Amerikaanse millennials die werden ondervraagd aan weleens vreemd te gaan. Bij de 55-plusser lag dit percentage op 20%. Toen het onderzoek begon, in 1991, lagen de verhouden heel anders. Zo is het aantal vreemdgangers boven de 55 sinds 1991 verdubbeld. Afkomst, opleiding of geslacht spelen hierbij geen rol. 

De verklaring kan de sexuele revolutie in de jaren zestig zijn. Hier kwam sexualiteit los te staan van voortplanting, wat ervoor zorgde dat het makkelijker werd om sex te hebben met zomaar iemand. De omgang van 55-plussers met relaties en sex zou misschien losser zijn, stellen de onderzoekers. De midlifecrisis zou een andere oorzaak kunnen zijn. Zo zouden ze een sleur voelen in hun relatie of zich vervelen en dus op zoek gaan naar avontuur, spanning en opwinding. 

Bewezen: de reden waarom mannen vreemdgaan

Bron: HLN | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook