Schokkend: vrouwen doen geen moeite voor promotie

Herken jij jezelf hierin?

Lees ook

Ben jij het type dat hard werkt en het niet erg vindt om leiding te geven, zonder dat je er een extraatje voor vraagt? Slechts 14% van de vrouwelijke werknemers vraagt om promotie bij hun leidinggevende. 

Uit het jaarlijkse Global Gender Diversity van recruitmentorganisatie Hays is gebleken dat vrouwen veel minder moeite doen voor een promotie dan mannen. Zo deed 29% van de mannelijke professionals zijn best voor een promotie. Opvallend is dat zowel mannen als vrouwen wél een leiderschapspositie nastreven. 

Een reden dat vrouwen niet erg proactief zijn in het najagen van een promotie, kan zijn dat vrouwen over het algemeen geen duidelijk carrièrepad voor ogen hebben. Zo hebben maar vier van de tien vrouwen echt een carrièredoel, tegenover maar liefst 66% van de mannen. 

Een andere reden kan de genderkloof zijn op de werkvloer. Zo hebben veel vrouwen het idee toch nooit zo hoog te kunnen komen als mannen. Slechts 58% van de vrouwen denkt dezelfde carrièremogelijkheden te hebben als hun mannelijke collega’s. 

Volgens Jill van Casteren, HR manager bij Hays Nederland, zijn deze uitkomsten zorgwekkend. “Bedrijven kunnen meer doen om de ambities van vrouwen te ondersteunen, zoals flexibele werktijden hanteren, aantoonbare gelijke beloning voor mannen en vrouwen bieden en het nastreven van een communicatiecultuur.” Zo zijn er al bedrijven die kinderopvang aanbieden op kantoor. Op deze manier wordt de kloof verkleind en komen meer vrouwen op topposities. 

Bron: Hays | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook