Vóór tien uur ’s ochtends beginnen met werken is slecht voor je

Hint voor je leidinggevende!

Lees ook

Hint voor je leidinggevende! Dr. Paul Kelley is vanaf nu onze number one hero. Hij is namelijk de man die beweert dat we niet voor 10 uur ’’s ochtends moeten beginnen met werken. Een geschenk voor iedereen die een hekel heeft aan vroeg opstaan én vroeg aan de slag gaan. We zouden onszelf daardoor kwellen met onnodig slaaptekort, en daar hebben we helaas veels te veel ervaring mee.

‘Slaaptekortmaatschappij’
De Oxford academicus gelooft dat voor 10 uur werken ervoor zorgt dat werknemers vaker ziek, vermoeid en gestrest zijn. En hij vindt dat er een ‘huge societal change’ moet plaatsvinden om onze werktijden aan te passen aan onze biologische klok. We couldn’’t agree more.

Volgens Kelley leven we in een zogenaamde ‘‘slaaptekortmaatschappij’’, waarin het merendeel van de mensen te weinig slaapt. Ook benadrukt hij dat te weinig slapen erg schadelijk is voor onze gezondheid, en dat een slaaptekort een nadelige invloed heeft op onder andere onze fysieke én emotionele prestaties. Klinkt allemaal logisch: 1+1=2, dus hup naar je leidinggevende hiermee. Hij of zij wil toch ook niet dat jij minder goed presteert?

Waarom je ’s nachts wakker wordt en naar de wc moet 

Bron: Women’s Health | Beeld: Roger Neve

Laatste nieuws

Zie ook