Baddertijd: dit zijn de fijnste producten om zen te worden

In tijden als deze is het belangrijk om meer quality time met jezelf te hebben.

Lees ook

In tijden als deze is het belangrijk om meer quality time met jezelf te hebben. Enne, hoe kom je meer tot rust dan in een warm bad? Marie Claire's beauty director, Marjolein Vermeij, geeft advies.

Geduld is een schone zaak

“Een half jaar geleden ben ik verhuisd. Ik ben er wat vierkante meters op vooruitgegaan en heb tegenwoordig een bad. In gedachten zag ik mezelf daar al eens per week in dobberen, net zo lang tot mijn huid helemaal gerimpeld was en ik er ontspannen, opgeladen en zen uit zou komen. De realiteit is anders. Geduld is niet mijn sterkste kant, dus tegen de tijd dat het water eindelijk de juiste temperatuur heeft, ben ik er na een minuut of twee eigenlijk wel klaar mee. En dus heb ik besloten: ik wil beter worden in badderen.”

Tips

“Stap één: de temperatuurkwestie. Als je in een te heet bad stapt, schiet je lichaamstemperatuur omhoog en je bloeddruk omlaag, heb ik me laten vertellen. Daar kun je dizzy van worden en dat wil je niet. De beste aanpak volgens experts: het bad halfvol laten lopen met lauwwarm water, erin gaan zitten, en dán bijvullen met warm water tot een aangename temperatuur. Stap twee: de juiste geur sop voor het moment. Verkwikkende geuren voor ’s ochtends in het weekend (Chanel’s Paris – Biarritz met oranjebloesem is een van mijn favorieten) en ontspannende lavendelaroma’s voor ’s avonds of na het sporten. Stap drie: een waterproof e-reader voor vermaak – geen gehannes met een boek dat niet nat mag worden. Dan de puntjes op de i: een fijne geurkaars, fluffy handdoek en een mooie kimono toe.”

8 musthaves

1. Kimono

2. Geurkaars

3. Bath soak

4. Body wash

5. Badschuim

6. Lavendel

7. Fluffy handdoeken

8. Fijne geur voor na het badderen

Bron: Marjolein Vermeij | Beeld: Thought Catalog, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook