Onderzoek: waarom vrouwen zouden mogen slapen op werk

Een dutje op werk? Yes please!

Toegegeven: we kunnen rond een uurtje of drie allemaal wel een powernap gebruiken. Gewoon heel even onze ogen dicht. Wat blijkt? Wanneer je een dutje doet op werk, ben je daarna veel frisser, productiever en vaak ook blijer. 

Je leeft op koppen koffie en ja, je wallen hangen bijna op je wangen. Waarom? Omdat vrouwen te weinig slapen; we slapen niet genoeg omdat we vrouwen zijn. De reden is dat het brein van een vrouw meer slaap nodig heeft dan dat van een man.

Socioloog Suzanne Bianchi vertelt in een Amerikaans onderzoek dat het vooral de werkende moeders zijn die veel vrije tijd maar ook slaap opgeven. Hoewel deze vrouwen – of ze nu wel of niet hebben geslapen – elke dag hun werk blijven doen, zou die 20 minutes powernap een uitkomst zijn.

Wanneer we zo door gaan en niet de slaap krijgen die we nodig hebben, raken we volgens het onderzoek sneller geïrriteerd, wordt ons immuunsysteem aangetast en werken we trager. Dus ja, ga dat gesprek aan met je baas en regel jouw dagelijkse dutje onder werktijd! 

De carrièrefout waar veel vrouwen zich schuldig aan maken

Bron: Marie Claire US | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws