Ken jij de nieuwe beautytrend 'slugging' al?

We leggen je het in dit artikel haarfijn uit.

Slugging

We weten allemaal dat de wintermaanden een disaster zijn voor onze huidjes. Na een wandeling is je gezicht ijskoud en de rest van de dag thuis met de verwarming op standje tropisch resulteert al snel in een huid zo droog als de Sahara. Menig voedende crème kan hier niet tegenop, maar 'slugging' schijnt dé oplossing te zijn.

Slugging

In de wintermaanden heeft ons gezicht wat extra care nodig. Van voedende crèmes tot rijke serums en van sheet-maskers tot oliën, wij zijn er gek op. Maar onlangs kwamen wij op TikTok – where else? – een nieuwe beautytrend tegen om droge huidjes tegen te gaan: slugging.

Slugging vindt zijn oorsprong in de K-Beauty, oftewel de Koreaanse beautywereld en houdt basically in dat je je gezicht insmeert met vaseline voordat je naar bed gaat en na je normale avondroutine. De vaseline zorgt voor een beschermende barrière, waardoor je huid minder vocht verliest 's nachts. Het resultaat: een zacht, glad en glowy huidje in de morning.

Vaseline

Eerlijk is eerlijk, bij ons gingen de alarmbellen ook al af. Want zeg nou zelf: vaseline op je gezicht? Wij voelen de pukkels al verschijnen... Toch is dat volgens TikTokker @skincarebyhyram niet het geval. "Vaseline heeft een slechte reputatie, maar het is een van de beste ingrediënten om vocht in je huid vast te houden. En nee", bevestigt hij nogmaals, "het verstopt je poriën niet."

Volgens Hyram is slugging dé ultieme oplossing als je huid droog, uitgedroogd of schilferig is. Heb je echter een vette of gecombineerde huid? Dan kan het zijn dat de beautytrend te heftig is voor je huidtype.

Droge plekjes en rimpels

Je kunt de vaseline over je gehele gezicht aanbrengen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit enkel op bepaalde plekjes te doen. Heb je een paar droge, schilferige plekjes of kunnen je fijne lijntjes en rimpels wel wat extra vocht gebruiken? Smeer dan alleen daar wat vaseline op voordat je naar bed gaat. En vergeet natuurlijk ook niet een lekkere dot vaseline op je lippen te smeren.

Benieuwd hoe slugging er nou precies uitziet? Bekijk hieronder enkele TikTok-video's.

@ahliyahmichelle

Beauty Secrets pt. 1: 𝕊𝕃𝕌𝔾𝔾𝕀ℕ𝔾! ✨ #TikTokPartner #LearnOnTikTok #beautysecrets #skincaresecrets #slugging #blacktiktok

♬ Retrofit (Remix) - Clutch
@erinduganjurchak

Reply to @villanadel81 if loving Vaseline is wrong, I don’t want to be right!! #skincare #vaseline #slugging #beauty

♬ Elastic - Joey Purp
@skincarebyhyram

#AD Slugging- What Is It? w/ @cerave 🤔 #skincarebyhyram #slugging #skincare

♬ original sound - Hyram
Beauty
  • Grazia
  • iStock
  • TikTok