doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Knipbeurt nodig? Met deze tips knip je eenvoudig je eigen haar

Voor als je écht niet meer kunt wachten totdat de salons opengaan.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Eigen haar knippen

Door de harde lockdown hebben ook alle kappers helaas hun deuren gesloten. Zit je nu thuis en is je haar écht aan een knipbeurt toe? Hieronder leggen wij je haarfijn uit hoe je het beste je eigen lokken kunt (bij)knippen.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Haartypes

Kapster Amily Chaplin liet aan Tyla weten hoe je vier soorten haartypes het beste kan knippen:

1. Steile lokken
Heb je steile lokken? Dan heb je helaas het moeilijkste haar om te knippen. Maak je haar zo steil mogelijk en maak een scheiding in het midden, van je voorhoofd tot je nek. Het beste kun je het puntsgewijs knippen, dus houdt de schaar verticaal ten opzichte van je haar. Tip: gebruik de trimmer van je vriend voor een mooie scherpe onderkant.

2. Golvende lokken
Als je golvende lokken hebt, kun je het beste eerst je haar nat maken en het in twee delen scheiden. Borstel het haar over de schouders en houdt je haar strak met je vingers, zodat het niet losjes hangt. Haal telkens eerst de kam door het haar, bijna tot het einde, en knip dan het onderste deel af.

3. Krullend haar
Voor alle krullenbollen out there: lucky you! Krullen zijn makkelijk te knippen. Althans, fouten zijn niet zo goed te zien. Maak je haar nat voordat je het knipt, en vergeet niet om maar kleine stukken af te knippen. Het haar zal namelijk weer terugveren als het opgedroogd is. Heb je laagjes? Maak dan een middenscheiding en werk met plukken van beneden naar boven.

4. Afro
Heb je afrohaar? Dan kun je lekker je eigen ding doen, want hier zijn eigenlijk geen echte regels voor. Tip: plaats een spiegel voor je, én achter je, zodat je goed kan zien wat je aan het doen bent. Knip kleine stukjes af tot je de perfecte coupe gecreëerd hebt.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');