Dáárom moet je je boarding pass laten zien tijdens het shoppen op luchthavens

Wist jij dit al?!

Lees ook

Je kent het wel: je gaat op vakantie en bent de helft van je make-up vergeten. Dan maar even langs de winkels op Schiphol, en wat je ook koopt, je moet áltijd je boarding pass laten zien. Maar waarom eigenlijk? Wij hebben het antwoord voor je. 

De winkels gebruiken de informatie op het vliegticket om BTW terug te vragen voor alle producten die ze verkopen aan passagiers die naar landen buiten de EU vliegen. Het heeft dus niets te maken met veiligheid; het is puur in het belang van de winkels zelf – die besparen er miljoenen euro’s mee, zo blijkt uit onderzoek van de Britse krant The Independent.

De winkels beweren dat de producten die ze verkopen belastingvrij zijn, ook al klopt dat in veel gevallen helemaal niet. Een product is vaak wel iets goedkoper, maar lang niet zo goedkoop als het behoort te zijn.

Het is niet verplicht om je boarding pass te laten zien tijdens het shoppen. Ligt jouw ticket dus onderin je tas? Dan kun je ‘m lekker laten liggen! Je hebt er alleen de winkels op de luchthavens mee…

Dankzij deze truc verdwijnt je vliegangst binnen 5 seconden

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook