Zo veel procent van de werkende mensen op kantoor heeft last van vakantiestress

Herken jij dit ook?

Lees ook

Uit het Vakantiestress-onderzoek van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO) blijkt dat maar liefst 40 procent (!) van de werkende Nederlanders op kantoor last heeft van vakantiestress. 

Voor het onderzoek zijn 505 werkende Nederlanders ondervraagd. Vooral jonge ouders met thuiswonende kinderen lijken onder vakantiestress te lijden. Verschillende factoren kunnen de stress verergeren.

Een chaotische overdracht of geen vervanging

Vakantiestress treedt op wanneer er een chaotische overdracht plaatsvindt, of wanneer er helemaal geen vervanging is. Zo werkt 60 procent (soms) over voordat ze met vakantie gaan.

21 procent checkt werk-mail regelmatig tijdens vakantie

Meer dan de helft van de werkende Nederlanders kan tijdens de vakantie goed de knop omzetten en volop genieten. Het merendeel zet een afwezigheidsassistent aan. Toch zijn er nog steeds genoeg mensen die hun werk-mail regelmatig blijven checken.

Respondenten die geen of weinig vakantiestress voelen, zorgen er vaak voor dat ze de eerste dagen na hun vakantie niet te veel afspraken hebben. Op die manier zou je weer sneller bij zijn en minder stress ervaren.

In deze wereldsteden zijn de salarissen het hoogst

Bron: NBPO | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook