Deze simpele kantoor-hack verhoogt je productiviteit

Deze kantoor-hack verhoogt je productiviteit en het heeft alles te maken met licht.

Lees ook

Je kent het wel: halverwege de werkdag voel je je futloos en heb je het gevoel dat je écht niets meer kunt. Je bent niet de enige! Er is zelfs een heel goede verklaring voor. Met deze kantoor-hack verhoog je je productiviteit. 

Uit eerder onderzoek bleek al dat licht invloed heeft op de gezondheid. Helaas werkt bijna 90% van de bevolking – in welvarende landen – binnen, waardoor ze te weinig in aanraking komen met het licht van buiten. En juist dat blauwe licht, ook wel de kleur van de buitenlucht, zorgt voor een blij gevoel. Ook wordt het vermoeide gevoel hierdoor onderdrukt. 

De onderzoekers concluderen dus dat meer blauw licht voor een opgewekter en blijer gevoel zorgt. Een groep vrijwilligers heeft dit getest met daglicht-blauwe LED-lampen en hieruit bleek inderdaad dat ze productiever waren en zich minder vermoeid voelden.

Wil je overdag productiever zijn? Dan is het dus van belang om ’s avonds zoveel mogelijk daglicht-blauwe lichten te vermijden. Probeer liever een rode lamp, of dim je licht zoveel mogelijk. Hierdoor blijf je in het goede ritme. Note: deze hack gaat dus niet op voor mensen die ’s nachts werken! 

10 herkenbare dingen als je een kantoorbaan hebt

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook