Geen irritaties meer: betaal voor je ligstoel in het vliegtuig

Om irritaties te voorkomen tijdens een vlucht, kun je meer betalen voor je ligstand in het vliegtuig. Handig!

Lees ook

Je kent het wel: heb je net lekker je plekje gevonden in het vliegtuig, zet diegene voor je direct na het opstijgen zijn stoel in volle vaart in de ligstand. Waardoor jij opgepropt in jouw stoel zit en met geen mogelijkheid je tafeltje kunt openklappen. 

Hoeveel geld zouden mensen nu eigenlijk over hebben voor een stoel die je zonder zorgen naar achteren kunt zetten? Twee professoren in Amerika onderzochten de economische waarde van die ligstoel. Nu blijkt dat, met een zes uur durende vlucht van New York naar Los Angeles in het achterhoofd, een passagier gemiddeld 41 dollar aan compensatie wil ontvangen als hij zijn rugleuning niet achterover mag zetten. Ze zijn ook bereid om maar liefst 18 dollar te betalen om te voorkomen dat degene vóór hen de stoel naar achter zet. 

Maar stel nu dat het recht om je stoel achterover te klappen niet vanzelfsprekend is. Dan blijkt dat de situatie is omgekeerd. Zelf je stoel naar achteren zetten? Voor die extra optie betalen passagiers niet meer dan 12 dollar. Als iemand vóór hen de rugleuning naar achteren wil zetten, dan wil diegene achter hem 39 dollar aan compensatie ontvangen. Het heeft alles te maken met wie denkt dat hij het meeste recht heeft op die paar centimeter extra beenruimte. Een machtspelletje dus. 

Voordat hier een prijskaartje aan wordt gehangen, denken wij dat goed overleg ook nog wel een middel zou kunnen zijn om ligstand-irritaties te voorkomen. Have a nice flight…

Bewezen: dit is de veiligste plek in het vliegtuig >

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook