7 tekenen dat je er klaar voor bent om te trouwen

Kun jij je hierin vinden?

7 tekenen dat je er klaar voor bent om te trouwen

Zit je in een happy relatie, maar twijfel je of je dé stap durft te zetten? Deze zeven tekenen geven aan dat je er klaar voor bent om te gaan trouwen:

1/ Je kent jezelf door en door

Relatietherapeut Kimberley Hershenson vertelt: “Je moet jezelf afvragen of je je prettig voelt in je huidige leven en of je je zelf goed kent als persoon. Is je antwoord ja, dan ben je good to go.” Tevreden over jezelf zijn zorgt voor een stabiele relatie, waarbij je niet constant aan je zelf twijfelt.

2/ Jullie zijn al uit de ‘verliefdheidsfase’

Er is geen standaard periode om te wachten tot het huwelijk. Het ene stel is na een jaar al klaar om het huwelijksbootje in te stappen, terwijl anderen ruim tien jaar wachten. Wel is het verstandig om pas na de eerste verliefdheidsfase dé stap te zetten. Je roze bril is inmiddels af en ondanks dat je nu de mindere kanten van je partner ziet, ben je nog steeds dol op hem.

3/ Je weet hoe het is om onafhankelijk te zijn

Relatietherapeut Ana Aluisy geeft aan dat het belangrijk is om onafhankelijkheid te kennen. Dit hoeft niet direct te betekenen dat je heel lang vrijgezel moet zijn geweest, het kan ook inhouden dat je financieel onafhankelijk bent of dat je met huisgenoten hebt gewoond. Onafhankelijk zijn zorgt ervoor dat je beter weet wat je wilt en makkelijker voor jezelf opkomt.

4/ Je bent op de hoogte van elkaars financiële situatie

Voordat je het huwelijksbootje instapt is het goed om op de hoogte te zijn van elkaars financiële situatie. De financiën is een onderwerp waar veel stellen ruzie overmaken, dus het is verstandig om goed te weten hoe het in elkaar zit. Om vervelende verrassingen achteraf te voorkomen.

5/ Je blijft niet in het verleden hangen

Hoe leuk je je huidige partner ook vindt, soms denk je weleens terug aan je exen. Niks mis mee! Maar wanneer je je regelmatig rot voelt over een oude, stukgelopen relatie of als je wekelijks z’n social mediakanalen checkt, dan kun je het trouwen met je huidige partner misschien beter even uitstellen.

6/ Je kunt jezelf als een getrouwde vrouw voorstellen

Hoe jullie financiële situatie ook is, hoe goed je jezelf ook kent: uiteindelijk moet je het gewoon kunnen vóórstellen dat je gaat trouwen. Denk aan je toekomstplannen en bedenk of je daarin ook je partner ziet. Voel je je er goed bij en zie je het wel voor je? Dan ben je zéker klaar voor.

Dít is de beste leeftijd om te gaan trouwen

Bron: MyDomaine | Beeld: iStock