Een kersverse uitagenda met tips

Hier moet je zijn!

Een kersverse uitagenda met tips

FOOD

Happy Sushi Festival

Groot liefhebber van sushi? Dan is Blijburg aan Zee op 28 en 29 juli dé place to be! Tijdens deze dagen vindt het Happy Sushi Festival plaats en kun je genieten van sushi burgers, poké bowls of bijvoorbeeld sushi burrito’s.

28 en 29 juli, Blijburg aan Zee

FILM

Paris can wait

Anne (Diane Lane) is de echtgenote van een succesvolle filmproducent (Alec Baldwin) en samen met een Franse collega van haar man, gaat ze op een roadtrip van Zuid-Frankrijk naar Parijs. Onderweg maakt ze kennis met de Franse cultuur en keuken en heeft ze steeds minder haast om naar Parijs te gaan.

Vanaf 27 juli in de bioscoop

EXPOSITIE

BOLD

Bij de foto-expositie van Carolien Sikkenk toont de fotografe vrouwen die hun haar hebben verloren. Driekwart van deze vrouwen werden kaal als gevolg van chemotherapie en de overige vrouwen hebben de auto-immuunziekte alopecia, waardoor het haar kan uitvallen en vaak niet meer terugkeert. Een aangrijpende expositie.

25 juni t/m 21 juli, Naarden, expo-bold.com

FESTIVAL

18hrs Festival 2017

Vind je een normaal festival vaak te kort? Tijdens 18hrs Festival 2017 kun je eindeloos door blijven dansen. Het feestje is van 12:00 tot 06:00 in de ochtend en is daarmee het langstdurende 1-daags festival van Nederland.

8 juli, Zaandam, 18hrsfestival.nl

MUZIEK

Wonderfeel

Tijdens dit buitenfestival kun je genieten van de mooiste klassieke muziek in Nederland. In totaal zijn er zo’n honderd concerten, uitgevoerd door ruim driehonderd muzikanten. Verder kun je je vermaken bij natuurexcursies, optredens van dichters en kinderactiviteiten.

21 t/m 23 juli, ’s-Graveland, wonderfeel.nl

FASHION

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam

Trek je meest fashionable outfit weer uit de kast voor Fashionweek 2017. Vier dagen lang kun je talloze shows van Nederlandse modemerken bezoeken.

13 t/m 16 juli, Amsterdam, fashionweek.nl

SPORT

Color Run Emmen

Ren, wandel, huppel of dans vijf kilometer door het centrum van Emmen, waarbij je op meerdere plekken wordt ondergedompeld met kleurpoeders, serpentines en bellenblaas.

15 juli, Emmen

Waarom we altijd huilen tijdens films

Beeld: iStock