Zoveel kledingstukken neemt een vrouw mee op vakantie

Herkenbaar?

Lees ook

De zomervakantie is begonnen, reisjes zijn geboekt, het enige wat je nog te doen staat is je koffer inpakken. Helaas is het nogal een gedoe om je aan het maximale gewicht te houden, want ja, vrouwen en kleding blijft nou eenmaal een dingetje…

Het liefst neem je heel je hebben en houden mee, maar je zit vast aan een bepaald gewicht. Het komt dan ook regelmatig voor dat te zware koffers problemen veroorzaken op de luchthaven, zo blijkt uit een onderzoek van het bedrijf CheckandPack. Waar mannen alleen het hoognodige inpakken, nemen vrouwen niet minder dan 63 items mee – gemiddeld 31 kilo. Dit komt ongeveer neer op twee setjes per dag. Say what?!

Het zijn vooral jonge vrouwen die op de luchthaven flink in de weer moeten met spullen overpakken naar handbagage. Bovendien zorgt met name de terugweg voor problemen, aangezien kleding dan vaak zwaarder zijn door vocht én door alle souvenirs. Mocht je nou ook geen held zijn in verstandig inpakken, bedenk dan dat je echt niet alles nodig zult hebben én je ter plekke ook gewoon dingen kunt kopen. Scheelt een hoop gedoe bij de incheck-balie.

Dit zijn dé vakantiebestemmingen voor 2017 volgens reizigers

Bron: Grazia | Beeld iStock

Laatste nieuws

Zie ook