Dit is wat je favoriete nineties accessoire over je zegt

Had jij nummer #2 ook om je nek hangen?

Lees ook

De nineties waren gouden jaren voor fashion accessoires. Van de populaire choker tot het yin-yang-kettinkje: iedereen had zijn eigen favoriet. We blikken terug:

1/ Choker
De choker is anno 2017 keihard terug als fashiontrend, maar droeg jij hem in de nineties ook al? Dan combineerde je ‘m waarschijnlijk met een naveltruitje en spijkerjack. Je had je eigen stijl en was (toen al!) dol op shoppen.

2/ Best friend-kettinkje
Jij en je beste vriendin waren onafscheidelijk en droegen de best friends-kettinkjes dan ook non-stop. Had zij ‘m eens een dag niet om, dan was je direct beledigd. Stiekem heb je de ketting nog steeds ergens liggen, ook al spreek je die vriendin nooit meer.

3/ Body glitter
Body glitter was het he-le-maal. Had je een feestje, dan ging je los met de glitters, het liefst in metallic en roze. Ondertussen luisterde je natuurlijk naar de Vengaboys.

4/ Plastic armbanden
Zoveel mogelijk om één pols: plastic armbandjes. Het liefst in knallende neonkleuren en met glitters. De plastic armbanden waren vooral populair onder de Avril Lavigne-fans. Grote kans dat je ze combineerde met een tie dye-shirt.

5/ Yin-Yang-ketting
Eén van de populairste kettinkjes uit de nineties: het yin-yang-kettinkje. Gedragen door stoere meiden die hun kamer ook op de Feng Shui manier hadden ingericht. Favoriete films? Pocahontas en Milan!

6/ Stemmingsring
De stemmingsring gaf je een interessant en spiritueel gevoel. Kleurde hij geel? Dan was je sowieso boos. Helaas had de ring niet een lang leven, aangezien hij na een paar dagen al een viezige, groene kleur op je vinger achterliet.

7/ Hair wrap
Je kon de plaatselijke markt natuurlijk niet verlaten zonder een hair wrap te laten zetten in je haar. Dat je daarvoor een half uur op een hard, laag krukje moest zitten, nam je maar voor je lief. Het liefst koos je verschillende kleurtjes uit en liet je de wrap zo lang mogelijk zitten.

8/ Dolfijn sieraden
Je droeg je plastic ketting met dolfijntjes-bedel iedere dag en combineerde ‘m het liefst met een simpel zwart T-shirt. Je favoriete films? Free Willy natuurlijk!

9/ Scrunchie
Een scrunchie is zo’n breed elastiek dat je vroeger in je paardenstaart knoopte. Het liefst in een felle kleur of met een print. Voor speciale gelegenheden pakte je je zilver- of goudkleurige met glitters. Geen gedoe met clips of haarbanden; lekker makkelijk!

10/ Heuptasje
Had jij een heuptasje? Dan was je praktisch ingesteld én je dacht waarschijnlijk dat je er fashionable bij liep. Dat het in werkelijkheid iets minder cool was dan je dacht, daar kwam je pas later achter. Ach ja!

Dit is de populairste designertas ever

Bron: Metro UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook