6 dingen die je nog niet wist over Chanel

Wow, nummer 5!

Lees ook

Chanel is misschien wel het bekendste modehuis ter wereld, maar dít wist je waarschijnlijk nog niet over het iconische merk:

1/ Gabrielle Chanel begon met hoeden

IIn 1913 opende Gabrielle Chanel een boutique in Deauville, waar ze begon met het verkopen van hoeden en een kleine collectie kleding. De hoeden werden voornamelijk gemaakt van jersey.

2/ Ze was de eerste met kleding die stylish én comfortabel was
Gabrielle Chanel had een hekel aan het strakke korset en ze was dan ook de eerste die kleding maakte die vrijheid en comfort bood, zonder de elegantie te verliezen. Naast de jersey stof maakte ze ook gebruik van crêpe en borduurwerk. In 1920 introduceerde ze het broekpak voor vrouwen en dat werd een regelrechte hit.

3/ Het modehuis is het oudste actieve haute couture-merk

In 1918 opende Gabrielle Chanel officieel haar modehuis op Rue Cambon 31 in Parijs, en daarmee is het het oudste modehuis dat nog steeds actief is.

4/ Collecties worden in de laatste minuut nog geperfectioneerd

Karl Lagerfeld ontwerpt twee ‘standaard’ collecties: spring/summer en fall/winter. Hij levert zijn schetsen in bij de ateliers, die er mee aan de slag gaan. De laatste pasronde vindt in de nacht vóór de catwalkshow nog plaats en pas dan worden de outfits compleet gemaakt met sieraden, handschoenen, hoeden en schoenen.

5/ Je krijgt als vaste klant een eigen doorpasmodel

De dag na de show worden klanten (op afspraak) ontvangen in de Couture Salon. Het passen wordt begeleid door de hoofdnaaister. Ben je vaste klant bij het modehuis? Dan krijg je een persoonlijke doorpasmodel met exact dezelfde maten als jij. Handig!

6/ Het kost honderden uren om een jurk te maken
Het kost zo’n 100 uur om een pak in elkaar te zetten en maar liefst 1000 uur om een trouwjurk te maken.

Lees ook: Gucci toont zijn cruise 2019 op begraafplaats

Bron: Marie Claire UK | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook