Dit hebben alle gezonde relaties met elkaar gemeen

Herkenbaar voor jouw relatie?

Dit hebben alle gezonde relaties met elkaar gemeen

Wanneer je al lange tijd een relatie hebt, is het soms moeilijk om te zien hoe het eigenlijk gaat. Alleen maar van iemand houden hoeft niet te betekenen dat jullie relatie gezond is. Deze vijf kenmerken hebben alle gezonde relaties met elkaar gemeen:

1/ Je bent elkaars grootste fan


Het grootste teken dat je relatie goed in elkaar zit? Een gigantisch gevoel van respect voor elkaar. Je bent elkaars grootste fan en je hebt respect voor elkaars doelen en dromen - ook al zou het nooit jouw eigen keuze zijn.

2/ Tijd doorbrengen met elkaar is het leukste wat er is


Als samen zijn een gevoel van stress of negativiteit met zich meebrengt, dan zit de relatie waarschijnlijk niet he-le-maal goed. Natuurlijk is het niet gek als het niet altijd even leuk is, maar over het algemeen moet je je blij en positief voelen als jullie samen zijn.

3/ Jullie zijn onafhankelijk


Ondanks dat je het liefst iedere minuut van de dag samen bent, ben je ook erg gesteld op je eigen leven en privacy. Jullie hebben, naast gezamenlijke vrienden, ook eigen vrienden en doen regelmatig dingen zonder elkaar. Moet kunnen! En: wanneer je niet altijd samen bent, worden de momenten dat je dat wél bent, extra speciaal.

4/ Een ruzie of discussie schrikt jullie niet af


Een ruzie hoeft echt niet te betekenen dat je relatie niet goed is en nóóit ruzie maken hoeft daarentegen niet te betekenen dat je automatisch een gezonde relatie hebt. Ruziën is normaal en daar hoef je niet bang voor te zijn. In gezonde relaties hoort het er nu eenmaal bij en stappen jullie er ook weer gemakkelijk overheen.

5/ Sex is een stressloos onderwerp


Sex is een belangrijk onderdeel in je relatie maar jullie weten allebei dat er geen ‘normale’ hoeveelheid sex per week bestaat. Jullie raken niet bezorgd als het even iets minder is dan de week ervoor. En wil je eens iets anders proberen? Geen probleem! Er is genoeg vertrouwen en respect om het erover te hebben.

Kun jij je vinden in deze punten?

Dit is het belangrijkste ingrediënt voor een gezonde relatie

Bron MyDomaine | Beeld iStock