Deze etenswaren geven je geheugen een boost

Staan ze bij jou ook op het menu?

Deze etenswaren geven je geheugen een boost

Dat gezond eten veel invloed heeft op je lichaam, weten we. Maar dat bepaalde etenswaren ook effect hebben op je geheugen? Dat hadden we niet verwacht. Uit onderzoek van Harvard blijkt dat vooral het mediterraanse menu (veel groenten, fruit, vis en noten en zaden) een positief effect heeft op je geheugen.

Dit zijn de etenswaren die je moet hebben:

1/ Avocado


Avocado’s zijn rijk aan vitamine E. Deze vitamine zou ervoor zorgen dat je minder risico loopt om alzheimer te ontwikkelen.

2/ Blauwe bessen


De bessen zitten vol vitamine C, vitamine K en vezels. Uit onderzoek blijkt dat het eten van blauwe bessen ervoor zorgt dat je geheugen zo’n vijf uur lang een boost krijgt en dat je je gedurende die tijd een betere focus hebt. Powerfood voor op kantoor!

3/ Bietensap


Onderzoekers hebben ontdekt dat bietensap de bloedsomloop in je hersenen stimuleert, waardoor er meer zuurstof in je hersenen komt.

4/ Bladgroenten


Groene bladgroenten zoals spinazie en boerenkool zijn hoog in nitraat en zouden daarom dezelfde gezondheidseffecten hebben als bietensap.

5/ Vis


Vette vis als zalm, tonijn en makreel zitten bomvol omega 3-vetzuren. Mensen met een te kort aan omega 3 kunnen last krijgen van stemmingswisselingen en een ongemotiveerd gevoel. De vetzuren zorgen ervoor dat je hersenen een boost krijgen en dat je gemakkelijker dingen aankunt.

6/ Noten en zaden


Noten kunnen ontstekingen in de hersenen verminderen en je bloeddruk laag houden - twee aspecten die onmisbaar zijn voor gezonde hersenen en dus een goed geheugen.

Vergeetachtig? Dan ben je hartstikke intelligent

Bron: MyDomaine | Beeld: iStock